έκλειψη της σελήνης

Posted on

Περίπου δύο φορές το χρόνο, το φεγγάρι γίνεται πορτοκαλί για μερικές ώρες. Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε αυτό το φαινόμενο με γυμνό μάτι ή με κιάλια ή μικρά τηλεσκόπια. Τι συμβαίνει?

τελετουργία-έκλειψη

Έκλειψη αυτού του μήνα. Μερικές φορές, όταν η πανσέληνος και ο δορυφόρος μας είναι τέλεια ευθυγραμμισμένοι στον άξονα Γης-Ήλιου, η Σελήνη αρχίζει να λιμνάζει στη σκιά της Γης και επειδή αυτή η σκιά είναι τόσο μεγάλη (5 φορές μεγαλύτερη από τη Σελήνη), η Σελήνη μπορεί να κρυφτεί εκεί για αρκετές ώρες όπως φαίνεται στην ταινία time-lapse που εμφανίζεται στα αριστερά.

 

 

 

τελετουργία-έκλειψη

Ανάλογα με την πυκνότητα της σκόνης στην ατμόσφαιρα της Γης και την παρουσία ή απουσία νεφών, το χρώμα της έκλειψης θα είναι περισσότερο ή λιγότερο κόκκινο και σκούρο. Έτσι, πολύ σκοτεινές σεληνιακές εκλείψεις μπορούν να παρατηρηθούν όπου η σεληνιακή επιφάνεια στη σκιά είναι πρακτικά αόρατη και άχρωμη, το φεγγάρι κρατιέται σε σκούρο κόκκινο χρώμα με περισσότερα περιγράμματα (έκλειψη τύπου 2) και μερικές φορές πορτοκαλί με εκλείψεις. Μπλε ή πράσινες ραβδώσεις όπου η Σελήνη θα παραμείνει ορατή στη σκιά στη Γη (έκλειψη τύπου 4)

.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *